13.03.16 | SAPs Forretningsudvalg

Tip en ven       |     Print  

Europæisk krise og folkelig modstand: Kom til påskeseminar i Svendborg

Når SAP inviterer medlemmer, venner og interesserede til årets påskeseminar den 23.-27.marts, foregår det for første gang på Fyn, nærmere bestemt i Svendborg. Og Europa bliver et hovedtema for mange workshops og debatter. Der har siden krisens begyndelse kun været ét svar på den økonomiske krise: nedskæringer på arbejderklassens levevilkår. Netop denne politik var, hvad den græske Syriza-regering ikke måtte bryde med for de europæiske magthavere. Samtidigt vokser mistilliden til politikerne over hele Europa, og nye politiske projekter tager form.

I Spanien er det Podemos, der i den nærmeste fremtid kan komme til at stå overfor afgørende politiske valg. I december sagde danskerne nej til afskaffelse af retsforbeholdet, og til juli skal England stemme om deres medlemskab af EU. Oven i dette har der siden i sommer været en europæisk flygtningebevægelse, hvor det var befolkningerne og ikke staten, der stod forrest i at byde flygtninge velkommen.

Alt dette tydeliggør endnu engang, at der er brug for internationale og antikapitalistiske løsninger. Som noget nyt har dette års påskeseminar derfor et overordnet tema: Europa.

På Enhedslistens årsmøde skal vi diskutere selvstændig opstilling til Europaparlamentet og et EU-program. I torsdagens paneldebat vil Astrid Vang og Christian Juhl ikke bare diskutere selvstændig opstilling, men også hvad venstrefløjen skal gøre for at samle sig og handle, således at vores EU modstand bliver international.

Klima, queer, klassekampsstrategier med mere...
Selvom det politiske cirkus på Christiansborg satte landbrugspakken i baggrunden, er det klart, at efter COP 21 er klima og miljø højt på den politiske dagsorden. Samtidigt advokerer Dansk Industri for cirkulær økonomi... Derfor skal vi i påsken diskutere både, hvorfor vi ikke mener helt det samme som DI, hvor klima bevægelsen står i dag, og hvordan vi rykker den fremad.

Som det sidste land i Vesteuropa fik Italien i sidste uge en lov om registreret partnerskab. Kampen for LGBT-rettigheder har ført til en række sejre, men de vindes i en periode, hvor venstrefløjen står svagt, og hvor vi på mange andre områder har lidt store nederlag. Samtidig udbredes homo-normativitet og homo-nationalisme i stigende grad. Vi diskuterer på påskeseminaret, hvordan vi styrker og opbygger vi en queer modstand?

I SAP har vi netop startet en diskussion af vores politiske program, ”Her står SAP”. Der vil derfor på Påskeseminaret være en workshop-række, hvor 3 centrale emner fra SAP’s politiske grundlag bliver taget op: ”Arbejderklassen i dag”, ”Demokrati og imperialisme” samt ”Overgangsprogrammets metode”.
Kom og vær med til alle disse og mange, mange flere spændende debatter.

- Men vi ska også bare chille
Ud over alle disse spændende debatter vil der være rig lejlighed til at udfolde sig i den omliggende natur, spille brætspil med nye eller gamle kammerater, eller blive en stjerne i dette års revyteater. Der vil være tid til hygge, leg, samvær og fest med kammerater.

Vi afslutter seminaret med påskefestivitas lørdag aften med god mad og godt selskab.

- og det er også for børn
Vi arrangerer børnepasning og aktiviteter for børn, mens der er program - bortset fra velkomsten og festen lørdag aften.

Tag med til påskeseminar – se hele programmet på http://socinf.dk/userfiles/pdf/PS-2016.pdf og tilmeld dig her: http://goo.gl/forms/qwcOfRXl07

Vi ses i påsken!

 

SAPs forretningsudvalg, den 13. marts 2016

 

Tip en ven       |     Print  

Ingen kommentarer endnu...

Skriv kommentar

For at undgå misbrug skal du nedenfor i feltet "Kodeord" indtaste: 0tp4v6
Kodeord:
Navn:
E-mail:
Overskrift:

Socialistisk Arbejderpolitik - Studiestræde 24, o.g. 1.sal - 1455 København K - (+45) 3333 7948 - sap@sap-fi.dk