09.01.16 | SAPs Forretningsudvalg

Tip en ven       |     Print  

Kommentar: Statsministeren bøjer sig for terror i nytårstalen

Det slap han tilsyneladende godt fra, statsministeren. Forventningerne var ellers ikke store til nytårstalen. Personligt har han ikke scoret mange point, og regeringens politik har været hårdt kritiseret. Alligevel var reaktionerne mildest talt spage på Lars Løkkes nytårstale. Det var pænt af ham, at han advarede mod at sætte lighedstegn mellem Islam og terror. Fantastisk, hvad man kan opnå ros for nu om dage. Den skarpeste kritik var næsten, at han ikke omtalte klima og miljø. Der er ellers nok at tage fat på.

F.eks. præsterede han – kun lettere kamoufleret - at argumentere for strammere flygtningepolitik med, at dermed undgår vi afbrændinger af asylcentre:

”Vi skal holde antallet af asylansøgere på et fornuftigt niveau. Derfor fører regeringen en konsekvent udlændingepolitik. Skarpere krav til at forsørge sig selv. Højere krav, hvis du vil være dansk statsborger. Strammere regler for familiesammenføring,” sagde han og fortsatte uden afbrydelse: ”Jeg er stolt af, at vi i Danmark har været forskånet for gentagne brandattentater mod asylcentre. Det har vi desværre set i vores nabolande.”

Vi må sandelig håbe, at der ikke sker terroristiske brandattentater mod herberger, psykiatriske institutioner eller fagforeningskontorer, for så ved vi godt, hvad Løkkes svar er.

De gode og de knap så gode
Helt så alvorligt er hans ”undgå-brandattentater-mod-flygtninge-ved-en-strammere-flygtningepolitik” nok ikke ment. Lars Løkke serverede jo mange andre argumenter for at holde flygtningene ude på årets første dag.

Helt centralt er det, at danskere er generøse, hjælpsomme, åbne mod verden og ordentlige:

”Vi danskere er generøse. Vi vil gerne hjælpe. Det ligger i os som mennesker og borgere i et velfærdssamfund. Det ligger i vores historie som land. Vi er åbne mod verden og har ry for at handle med ordentlighed.”
Alle disse gode egenskaber og værdier bliver naturligvis udfordret af flygtningene, der ikke er åbne, generøse, hjælpsomme og ordentlige:

”Det udfordrer vores sammenhængskraft, når der kommer mange hertil fra helt andre kulturer. Fremmede over for de uskrevne regler og normer, der er så indlysende for os. Fordi vi er vokset op i en tradition med frihed, frisind, ligestilling og ligeværd.”

For økonomiens skyld
Det er ikke underligt, at statsministeren råber vagt i gevær (bogstaveligt talt): ” Vi skal passe på Danmark.”
Ved hjælp af mere politi, mere efterretningsvæsen og mere militær vil han bekæmpe terrorismen (altså ikke brandattentanterne!) og komme igennem flygtningekrisen ”med vores økonomi, vores sammenhængskraft og vores værdier i behold.” Det er nok værd at bemærke prioriteringen. Økonomien kommer først.

Når først økonomien er bragt på banen, så tæller det ikke længere, at Løkke fandt det ”hjerteskærende” at opleve de mange, der flygter fra krig og undertrykkelse. Så slår statsministeren til med strammere flygtningepolitik i Danmark og krav til Grækenland og Italien om at ”få styr på” Europas ydre grænser. Ellers bliver der ikke råd til at sænke erhvervsskatterne og sætte virksomhederne fri af snærende regler, som han lovede i talen.

Mod brutaliteten
Den 1. januar leverede Lars Løkke en tale, der var lige så brutal som den politik, hans regering har stået for, siden den kom til magten. Få dage efter lod han yderligere handling følge ord med styrket grænsekontrol mod flygtninge.
Svaret på denne nytårstale kan kun være, at vi styrker og optrapper de folkelige aktiviteter, der på hver deres vis byder flygtninge velkommen, og at vi bekæmper den krigspolitik, der skaber flygtningestrømme.

SAPs forretningsudvalg, den 8. januar 2016

Bliv medlem af SAP
SAP er en revolutionær socialistisk organisation. Vi arbejder som en del af Enhedslisten og SUF på at opbygge og styrke disse organisationer.

SAP er også den danske afdeling af 4. Internationale, en global organisation for revolutionære socialister.

Få mere information her

Socialistisk Information
- nyhedsbrev
Socialistisk Information udkommer som elektronisk nyhedsbrev hver 14. dag.

Tryk her for at abbonere på det elektroniske nyhedsbrev

Andre publikationer
SAP har udgivet en række publikationer, som kan bestilles i vores webshop.

Desuden sælger vi en række Fjerde Internationale publikationer og klassiske bøger.

Vores bogbod er også at finde til større venstrefløjsarrangementer, som fx Enhedslistens årsmøde.

Her er vores webshop
Følg os på Facebook | Videresend til en ven
Copyright © 2016 SAP - Socialistisk Arbejderpolitik, All rights reserved.
Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du har skrevet dig op til at modtage SAPs ugekommentar.
Our mailing address is:
Socialistisk Arbejderpolitik
Studiestræde 24 1.
1455 KBH K

Email Marketing Powered by MailChimp
Afmeld ugekommentaren | Opdater din opskrivning

 

Tip en ven       |     Print  

Ingen kommentarer endnu...

Skriv kommentar

For at undgå misbrug skal du nedenfor i feltet "Kodeord" indtaste: Vd9O7z
Kodeord:
Navn:
E-mail:
Overskrift:

Socialistisk Arbejderpolitik - Studiestræde 24, o.g. 1.sal - 1455 København K - (+45) 3333 7948 - sap@sap-fi.dk